当前位置:贵波网 > 娱乐 > 正文

有人会写马来文作文吗?题目是Hobi saya。大概350字。急用....2011年1月9日之前一定要用到...谢谢

2020-10-25 1786

Setiap orang mempunyai hobi masing-masing, hobi saya adalah melancong kerana ia boleh meluaskan pengetahuan dan pandangan saya. Selain daripada negara Singapura, negara pertama yang pernah saya lawati adalah ialah Malaysia. Sejak kecil, saya sering berulang-alik dari negara Singapura ke negara Malaysia kerana kebanyakan saudara-mara saya tinggal di negara Malaysia. Bapa saya tidak pernah merungut keletihan memandu berulang-alik kerana kedua-dua orang tuanya, iaitu datuk dan nenek saya berada di negara Malaysia.

Menaiki kapal terbang untuk melancong ke luar negara merupakan harapan saya sejak kecil. Saya amat gembira kerana harapan saya tertunai pada tahun 2003, bapa saya akhirnya membawa kami sekeluarga melancong ke negara Korea Saya masih ingat bahawa masa itu Korea adalah musim sejuk di Korea. Walaupun cuaca amat sejuk, saya sungguh menikmati kesejukan di Korea kerana kepanasan cuaca panas Singapura yang membuat menyebabkan saya penat berpeluh setiap hari. Pelancongan Pengalaman melancong ke negara Korea kali itu juga merupakan kali pertama saya melihat and menyentuh salji. Sejak kali itu, saya hanya berminat melancong ke negara yang bermusim sejuk.

Sehingga sekarang, saya telah mengunjungi empat negara iaitu Korea, Taiwan, Malaysia dan China. Sekiranya ditanya negara yang paling saya sukai, jawapan saya mesti ialah China. Keharuman dan keenakan makanan di negara China adalah apa yang memang tidak dapat saya lupakan selepas saya balik ke Singapura. Itik Bakar Bei Jing merupakan makanan kegemaran saya. Saya amat yakin saya tidak akan berasa bosan sekiranya saya melawat negara China sekali lagi.

Pada pendapat saya, melancong telah mendatangkan seribu satu manfaat kepada saya. Pertama sekali, melancong telah membantu saya untuk merehatkan minda saya selepas kehidupan yang sibuk dan letih di universiti. Saya dapat melepaskan segala tekanan saya apabila saya menikmati pemandangan yang indah di luar negara. Selain itu, saya juga dapat mempelajari budaya-budaya pelbagai negara semasa melancong. Budaya isteri mesti memikul suaminya pada hari perkahwinan di satu kampong kecil di negeri Yunnam merupakan budaya yang paling istimewa bagi saya. Melancong sememangnya telah memberi saya pengetahuan yang tidak dapat belajar dipelajari dalam buku teks.

Saya amat bersyukur kerana dapat melancong ke luar negara pada usia yang muda ini. Saya berasa saya perlu berterima kasih kepada bapa saya yang bekerja keras setiap hari demi menguntung mengumpul wang untuk kami sekeluarga. Saya berjanji saya juga akan bekerja keras pada masa depan demi membalas budi baik mereka dan membawa ibu bapa saya melancong ke luar negara setiap tahun.楼上的语法很多错咯,是translate来的吧。。。。

自己拿出一些时间来写啦,我的爱好又不是很难写而已,又不是那写社会问题的题目,将你所会的写出来就可以。。。Hobi saya dapat lebih, seperti berenang, skating, berbasikal ... ... prestasi terbaik daripada emosi saya adalah kasut roda.

Ketika saya pertama kali melihat orang skating ketika saya masih khusus Xiang Liu, jadi saya membiarkan ibu saya membelikan aku sepasang. Membelinya kembali, aku tidak sabar untuk pergi ke laman menyelinap, awal, pergelangan kaki saya tergelincir atas secarik sebuah bergulat. Pada waktu itu, orang saya tidak sabar, aku benar-benar ingin tiba-tiba melompat ke hop roda buruk Aku melompat, tapi tidak ada syarikat, "pop" tentang jatuh ke tanah, dan rasa sakit aku merasa ingin menangis, ketika air mata tertumpah dari telinga kanan saya, ia memberitahu saya: "anda tidak memberikan alasan, anda perlu Lianxia Qu! "Kalimat ini memberi saya inspirasi, jadi saya bertekad untuk berlatih pada akhirnya, saya tidak boleh membiarkannya air mata saya bahawa kata-kata ini menjadi omong kosong, tidak membuatnya sia-sia.

Sejak itu, dua hari cuti seminggu, waktu saya hanya cuba untuk berlatih, dan akhirnya saya menguasai kaedah skating, saya sangat gembira. Ketika saya ringan di bahagian depan dari anak-anak ketika aku melihat mata iri mereka. Angin, lewat dari telinga saya, saya merasa seolah-olah angin itu tarian, kali ini, saya sepertinya melihat bahawa air mata di langit tersenyum padaku, Aku menatap langit, tertawa.
本周热门